Tavoitteet

Yksilöllisen syövänhoidon mallimaa 2020 -hankkeen tavoitteena on vahvistaa ja edistää Suomen asemaa yksilöllisen syövänhoidon edelläkävijänä ja houkuttelevana tutkimusympäristönä. Tavoitteemme on, että Suomi tunnetaan yksilöllisen syövänhoidon mallimaana vuoteen 2020 mennessä. Hankkeella on kolme päätavoitetta:

Suomalainen syövänhoito on yhdenvertaista

Jokaisella syöpäpotilaalla on nopea ja yhdenvertainen pääsy tehokkaaseen hoitoon omista kyvyistään, kotipaikkakunnastaan tai taloudellisesta asemastaan riippumatta. Kaikilla syöpäpotilailla on yhdenvertaiset mahdollisuudet päästä osaksi syöpätutkimusta. 

Lue lisää →

Vaikuttava hoito on nopeasti saatavilla Suomessa

Syöpäpotilaalle tarjotaan oikea-aikaisesti yksilöllisesti sopivin ja vaikuttavin hoito. Syöpään sairastunut hyötyy hoidosta ja kokee mahdollisimman vähän sen aiheuttamia haittoja. Suomalaisilla syövänhoidon ammattilaisilla on mahdollisuus hyödyntää uusia, innovatiivisia hoitoja, joiden avulla varmistetaan syövänhoidon huipputulokset ja maksimaalinen hyöty suomalaisille syöpäpotilaille.

Lue lisää →

Suomi tarjoaa yksilöllistä hoitoa tukevan tutkimusympäristön

Suomi tarjoaa kansainvälisesti ainutlaatuisen toimintaympäristön innovatiiviselle lääkekehitykselle ja -tutkimukselle, mikä tekee siitä myös kansainvälisesti kiinnostavan yhteistyökumppanin. Syövän perustutkimuksessa tehdyt läpimurrot siirtyvät nopeasti suomalaisten syöpäpotilaiden hyödyksi. Hoitopäätösten tukena, hoidon vaikuttavuuden arvioinnissa ja lääketieteellisessä tutkimuksessa hyödynnetään monipuolista potilailta ja rekistereistä koottua tietoa. Yksilöidyn tiedon perusteella kehitetään myös uudenlaisia diagnosointimenetelmiä ja hoitoja.

Lue lisää →

Hanketta tukemassa